eirixons blog

Ikon

viden og kultur med mere

Det Informationsvidenskabelige Akademi – nyt navn til et nyt arbejde

Danmarks Biblioteksskole skifter navn til Det Informationsvidenskabelige Akademi.

Navnet er kommet i stand efter en længere proces og er blevet testet både på potentielle studerende og nøglepersoner i sektoren og er nu altså blevet godkendt af kulturministeren.

Sammen med den relativt nye studieordning betyder det for alvor et farvel til en professionsrettet uddannelse bundet til bibliotekerne og goddag til en uddannelsesinstitution der er tydeligt placeret på et videnskabeligt og universitært niveau. Jeg synes IVA nu både hvad navn og indhold angår ligger i overhalingsbanen i forhold til den i mine øjne lidt skuffende uddannelse i Bibliotekskundskab og Videnskommunikation på Syddansk Universitet. På IVA kan man få en uddannelse (nu betegnet uddannelse i informationsvidenskab og kulturformidling), der giver kompetencer og muligheder i forhold til bibliotekssektoren med en forståelse af at informationsvidenskab i moderne forstand også omfatter kulturområdet, kulturstudier og en kulturel kontekst. Samtidig er der på studiet mulighed for at farve sin uddannelse i en retning, der åbner det private arbejdsmarked med efterspurgte kompetencer indenfor fx informationssøgning, videnshåndtering og informationsarkitektur.

Og så arbejder jeg der.

Jeg er fra maj ansat som konsulent i kursus- og konsulentafdelingen. Her skal jeg være med til at udvikle vores kursustilbud, så de matcher behovene for efteruddannelse og kompetenceudvikling i bibliotekssektoren og omegn. I samme forbindelse er jeg blevet portrætteret i Bibliotekspressen.

Hvis du har nogle ideér til kurser/kompetenceudvikling eller bare har en mening om IVA eller kursus- og konsulentafdelingen, så kontakt mig endelig. Vi er ved at lægge sidste hånd på kataloget for efteråret og så skal vi i gang med at udvikle kurser til foråret og alle input er velkomne!

Reklamer

Filed under: Det Informationsvidenskabelige Akademi, , ,

5 Responses

 1. Rune Tillark siger:

  Jeg synes navnet er ganske fint, på tide at få fjernet fokus fra “Bibliotek”. Så vidt jeg kan se, er der blevet valgt et navn uden at tænke på om de kan få domænet der er tilknyttet navnet? I hvertfald ejes iva.dk ikke af DB og heller ikke de andre nærliggende domænenavne. De kan selvfølgelig eje detinformationsvidenskabeligeakademig.dk … meeeen, det er jo ikke ligefrem så fedt 🙂

  Og endnu engang tillykke med jobbet!

 2. eirixon siger:

  Tak skal du have – ifølge Per Hasle har de sikret sig domænet iva, så mon ikke der er styr på det.

 3. Rune Tillark siger:

  Jo, det må vi håbe… Umiddelbart ejes domænet af en Sebastian fra Kbh. NV. Men det kan jo være, at DB ligger i skarpe forhandlinger omkring opkøb af domænet 🙂

 4. Charles siger:

  Ham der Sebastian fra NV er sikkert en domænehaj, som har opsnappet rygterne om DBs navneskift (tilbage i ’02 hvor han registrerede domænet);-D

 5. Peder siger:

  Aftalen om domænet skulle der være styr. Sebastian har accepteret et beløb på x-antal kroner. Ved dog ikke om der er underskrevet papirer, eller om penge har skiftet hænder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: